İşletme Maliyetleri

İşletme Maliyetleri

Maliyetlerimiz Hakkında

Ceviz bahçesinin bakım maliyetlerini etkileyen faktörler.

Başlıca Operasyonel Maliyetler

Bir ceviz bahçesi diğer mahsuller kadar emek yoğun olmasa da, işçilik, nihai maliyete diğer faktörlerden daha fazla etkide bulunur ve toplam giderin yaklaşık ¼'üne tekabül eder. Hasat ve mevsimlik çalışma dahil, her dönüm yılda yaklaşık 15 gün emek gerektirir.

Elektrik en önemli katkıyı sağlayan üçüncü büyük maliyettir. Yaz aylarında ceviz ağaçlarının sulama ihtiyacını karşılamak için pompalar kesintisiz olarak çalıştırılmaktadır.

Herbisitler, fungisitler, pestisitler vb. gibi zirai kimyasallar yıllık maliyete yaklaşık %9 katkıda bulunur. Gübreler ve mikro besinler %9 daha ekler. Dizel yakıt, ekipman kiralama ve onarım gibi tarım makineleri maliyetleri de yıllık giderlere katkıda bulunur.

Devlet tarafından alınan dolaylı vergiler, maliyetlere yaklaşık %3 katkıda bulunurken, aletler, üniformalar ve boya gibi diğer çeşitli malzemelerin toplamı %1'den biraz fazladır.

Diğer Maliyetler

Denetim ve yönetim, meyve bahçesi denetçilerinin, ziraat mühendislerinin ve işin başarısından sorumlu diğer profesyonellerin maaşlarını içerir . Bu işçilik maliyetleri, ekim yapılan dönüm miktarıyla doğru orantılı değildir, bu nedenle bu maaşlar, doğrudan işçilik maliyeti değil, genel gider olarak kabul edilir.

Son olarak kira gibi ofis giderleri de hesaba katılır. Genel olarak, genel gider, dönüm başına maliyetin yaklaşık %16'sını oluşturur.

İş Gücü
Kadrolu Eleman
0,00
Sezonluk Personel
0,00
Hasat için Günlük işçiler
0,00
İş Gücü Toplam 0,00
Sulama
Elektrik
0,00
Bakım Onarım
0,00
Su Analiz Ücretleri
0,00
Sulama Toplam 0,00
Zirai Kimyasallar
Herbistler
0,00
Mantar İlaçları
0,00
Tarım İlacı
0,00
Karınca Mücadelesi
0,00
Dormeks
0,00
Diğer
0,00
Zirai Kimyasallar Toplam 0,00
Gübre ve Mikro Besinler
NPK (Azot, Fosfor, Potasyum)
0,00
Sıvı Kelp Konsantresi
0,00
Bor
0,00
Çinko
0,00
Gübre ve Mikro Besinler Toplam 0,00
Makine Ekipmanlar
Bakım Onarım
0,00
Onarımlar
0,00
Kiralama
0,00
Yakıt
0,00
Makine Ekipmanlar Toplam 0,00
Diğer Malzemeler
Aletler
0,00
Uniformalar
0,00
Tesis Bakımı
0,00
Badana Boya
0,00
Diğer Malzemeler Toplam 0,00
Vergiler
İlçe Tarım & Belediye
0,00
Vergi
0,00
Vergiler Toplam 0,00
Denetim ve Yönetim
Yönetim Ücreti
0,00
Uluslararası Danışman
0,00
Ziraat Mühendisleri
0,00
Büro Çalışanları
0,00
Yasal Giderler
0,00
Muhasebe
0,00
Denetim ve Yönetim Toplam 0,00
Ofis Giderleri
Telefon
0,00
Kira
0,00
Yol
0,00
Diğer Ofis Giderleri
0,00
Ofis Giderleri Toplam 0,00

Maliyetlerimiz Hakkında

Ceviz bahçesinin bakım maliyetlerini etkileyen faktörler.

40 dönümlük bir ceviz bahçesi olan küçük bir bağımsız yetiştirici, bir ceviz bahçesinin bakımı için gereken tüm yıllık görevleri yerine getirmek için tüm aile şafaktan gün batımına kadar çalışarak dönüm başına 500 dolardan fazla harcayabilir .

Son on yılda , ceviz bahçesini işletmek için aylık maliyetimiz, dönüm başına 100 ABD Doları (hektar başına 200 ABD Doları) aralığında dalgalandı, bu da ortaklarımıza aktarılan bir tasarruf. Ceviz bahçesini en verimli şekilde işletmek için her türlü önlemi alıyoruz.

Uzun vadede, ceviz bahçesine ek dönümler ekledikçe ve daha büyük ölçek ekonomileri elde ettikçe, dönüm başına maliyetimizin düşmesini bekliyoruz . Örneğin, hem 40 dönüm hem de 5000 dönümlük bir ceviz bahçesinin bir bitki patoloğuna ihtiyacı vardır. 5000 dönümlük meyve bahçesi ziyaret başına daha fazla ödeyecek, ancak 40 dönümlük ceviz bahçesinden 125 kat daha fazla ödeme yapmıyor.

Aylık giderlerin kontrolümüz dışında olan üç ana faktöre bağlı olduğunu unutmamak önemlidir :

Hem vasıflı (tarım mühendisleri, bitki patologları, vb.) hem de vasıfsız işçiler (kalıcı çiftlik işçileri ve mevsimlik personel) için yerel pazardaki işgücü maliyeti .

Her yıl kullandığımız dizel yakıt, gübre, herbisit, fungisit, pestisit, Dormex, elektrik vb . sarf malzemeleri ve girdilerin maliyeti .

Dolar ve Türk lirası arasındaki uluslararası döviz kuru.

Siz Üretmeye Hazır Mısınız?

Ülkemizin meyveciliğinin gelişmesinde üzerimize düşen görevi fazlası ile yapmaya, kazanırken üreticiyi daha çok kazandırmaya, pazar değeri yüksek olan yeni çeşitleri üretmeye, bilgileri paylaşmaya ve teknik sektörel danışmanlık hizmeti sunmaya her zaman hazırız.

Invest In Anatolia

Geleceğinize Bugün Yatırım Yapmaya Başlayın

Merkez Ofis

Yenisahra Mah. Akıncı Gençler Sk. Yagmur No: 1 İç Kapı No: 1 Ataşehir/ İstanbul

Manisa Arazi

Kaşıkçı Mevkii.gördes / MANİSA

Doküman

Tanıtım broşürümüze buradan hızlıca ulaşabilirsiniz

İndir